2012.10.28.
13:45

Írta: kisatlasz

Weiwei Style

Soha nem volt még ilyen könnyű bekerülni egy illusztris társaságba, amelynek tagjai között olyan high class értelmiségeik foglalnak helyet, mint Ban Ki-moon és Ai Weiwei. A képlet egyszerű: nyújtsd ki a két karod, tedd keresztbe egymáson a csuklóidat, kezdj el vállból hullámzó mozgást végezni, és ugrálj egyik lábadról a másikra! Kis gyakorlással még az ENSZ-főtitkárt is lekörözheted. Ha kell, nyisd meg puskának PSY Gangnam Style videóját YouTube-on, ahogy azt már 580 millióan tették.

A hintalovacskázás nem feltétlenül öncélú tevékenység. Kiválóan alkalmas az elnyomó politikai rendszer súlya alatt görnyedező barátaid felvidítására is. Ai Weiwei legalább is e célból készítette el saját Gangnam Style feldolgozását, miután egyik kedves zenész barátját kilakoltatta a kínai kormány. Az újraértelmezett klipben a művész bilincsben ugrándozik, utalva 81 napos fogvatartására.

A videót a kormány egy nap után eltávolította a kínai YouTube-ról.   

 

Szólj hozzá!

Címkék: Kína Weiwei Ki-moon

A bejegyzés trackback címe:

https://kisatlasz.blog.hu/api/trackback/id/tr784874884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása